طرز تهیه نان شوکوپن یا تست ژاپنی

طرز تهیه نان شوکوپن یا تست ژاپنی طرز تهیه نان شوکوپن یا تست ژاپنی

امروز طرز تهیه نان شوکوپن را به شما آموزش دهیم. نان شوکوپن یک نان ژاپنی است که به آن تست ژاپنی هم می‌گویند. این نان بافتی نرم و اسفنجی و طعمی شیرین و ...

امروز طرز تهیه نان شوکوپن را به شما آموزش دهیم. نان شوکوپن یک نان ژاپنی است که به آن تست ژاپنی هم می‌گویند. این نان بافتی نرم و اسفنجی و طعمی شیرین و خوشمزه دارد. شوکوپن را می‌توانید با کره‌ی بادام زمینی یا شکلات صبحانه میل کنید یا در زمان پخت داخل آن کشمش بریزید تا به یک میان‌وعده‌ی عالی تبدیل شود.

این نوع نان سفید با ظاهری شبیه به یک بالشت مربعی شکل محبوب‌ترین نان در ژاپن محسوب می‌شود. اساسا «شوکوپن» (shokupan) در زبان ژاپنی به معنی «نان خوردن» است. در سرتاسر ژاپن شوکوپن را می‌توان در نانوایی‌ها و سوپرمارکت‌ها پیدا کرد و عده‌ای هم آن را در خانه تهیه می‌کنند. نان شوکوپن تقریبا به اندازه‌ی برنج در ژاپن مصرف می‌شود و در نبود برنج یکی از عناصر اصلی هر وعده‌ی غذایی است.

شوکوپن از نان‌های معمولی بسیار پفکی‌تر و نرم‌تر است و در بین غیرژاپنی‌ها هم طرفدار دارد. این نان را می‌توان به اشکال مختلفی مثل نان ساندویچ در کنار مرغ و سالاد، نان صبحانه در کنار پنیر و خامه یا حتی در کنار میوه به عنوان یک میان‌وعده‌ی لذیذ میل کرد.

برای یاد گرفتن طرز تهیه نان شوکوپن با دیجی‌کالا مگ همراه باشید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم سری به آرشیو آموزش آشپزی تصویری دیجی‌کالا مگ بزنید تا طرز تهیه نان‌های خوشمزه‌ی دیگری مانند نان فوکاچیا، نان تابه‌ای خانگی و نان سیمیت را هم یاد بگیرید.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

  • آرد نان فانتزی: ۴ پیمانه
  • آرد نان: یک سوم پیمانه
  • شیر ولرم: ۱ پیمانه
  • شکر: یک چهارم پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • شیر خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • مایه خمیر فوری: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
  • آب: سه چهارم پیمانه
  • آب ولرم: نصف پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه نان شوکوپن

۱.یک سوم پیمانه آرد و سه چهارم پیمانه آب را در یک تابه با هم مخلطو کنید تا آرد کاملا در آب حل شود. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا ترکیب آرد و آب مانند تصویر غلیظ و جمع شود. روی این ترکیب را با نایلون بپوشانید تا خشک نشود و آن را کنار بگذارید.

۲.مایه خمیر فوری را در ظرفی با ۱ قاشق مرباخوری شکر و نصف پیمانه آب ولرم مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید تا مایه خمیر فعال شود و مانند تصویر پف کند.

۳.در ظرف دیگری شیر ولرم، شیر خشک، مایه خمیر فعال‌شده، شکر و نمک را باهم مخلوط کنید. آرد را کم کم به این ترکیب بیفزایید تا خمیر شکل بگیرد. در این مرحله ترکیب آب و آردی را که ابتدا تهیه کرده بودید به خمیر اضافه کنید. این کار باعث می‌شود بافت نان لطیف‌تر شود. خمیر را کمی ورز دهید و با احتیاط به آن آرد اضافه کنید تا منسجم شود.

نکته: در پایان این مرحله خمیر هنوز به دست می‌چسبد و چسبندگی خمیر را در مرحله‌ی بعد باید بگیرید.

۴.وقتی خمیرد مانند تصویر شکل گرفت، کره‌ی نرم‌شده را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی میز کار آردپاشی شده، ورز دهید. حین ورز دادن خمیر را چند بار به سطح میز کار بکوبید. آنقدر خمیر را ورز دهید تا حالت کش‌دار پیدا کند و سطح آن صاف و یکدست شود.

حین ورز دادن اگر هنوز خمیر خیلی چسبنده بود با احتیاط به آن کمی آرد اضافه کنید.

۵.وقتی سطح خمیر مانند عکس کاملا صاف و یک‌دست شد، آن را در ظرف چرب‌شده قرار دهید و روی آن را سلفون بکشید. ظرف را ۲ ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیر استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.

۶.پس از پف کردن خمیر، آن را به ۵ چانه‌ی مساوی تقسیم کنید. هر چانه را مانند تصویر روی سطح چرب شده باز و سپس رول کنید.

۷.کف قالب نان تست را کاغذ روغنی قرار دهید و چرب کنید. رول‌های خمیر را مانند تصویر کنار هم در قالب بچینید. سپس با سلفون روی قالب را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیر مجددا استراحت و بیشتر پف کند.

سپس یک زرده‌ی تخم مرغ را با سه قاشق غذاخوری شیر مخلوط کنید و به‌عنوان رومال روی نان‌ها بمالید. نان‌ها را در طبقه‌ی وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.

۸.بعد از پخت نان‌ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند. نوش جان!